Ożywia mózg, wzmacnia serce, koi nerwy, pomaga w przeziębieniu – dobroczynne właściwości miodu odkryli już starożytni Egipcjanie. Łyżka miodu to prawdziwa skarbnica witamin, węglowodanów i biopierwiastków, dlatego bez wątpienia należy go jeść!

Miód akacjowy dobry na schorzenia układu pokarmowego, przeziębienia.

Miód wielokwiatowy wzmacnia organizm i odporność, dodaje energii i witalności, łagodzi stany alergiczne dróg oddechowych.

Miód rzepakowy dobry na drogi moczowe i prostatę, zapalenia gardła i stany zapalne żołądka,

Miód lipowy dobry na układ nerwowy i krążenia. Łagodzi stres i wzmacnia górne i dolne drogi oddechowe.

Miód nawłociowy dobry na drogi moczowe i prostatę, przeziębienia. Działa bakteriobójczo i łagodzi stany zapalne skóry.

 

Nasze podstawowe wartości kierują naszym postępowaniem - zarówno w życiu osobistym, jak i zawodowym. W tym ciągle zmieniającym się świecie rolnictwa nasze podstawowe wartości są niezmienne.

Ciekawostki