Miód wielokwiatowy – to rodzaj miodu, który oferuje liczne korzyści zdrowotne, w tym wzmocnienie organizmu i odporności, dostarczenie energii i witalności oraz złagodzenie stanów alergicznych układu oddechowego. W przeciwieństwie do miodów mieszanych, miód wielokwiatowy produkowany jest przez pszczoły selektywnie zbierające nektar z różnych kwiatów, w wyniku czego powstaje miód o unikalnych właściwościach. Miody te należy cenić za ciężką pracę pszczół, które produkują go przede wszystkim na własne potrzeby. Pasieka Lisiecka oferuje miody wielokwiatowe o wyjątkowych walorach smakowych, zawierające różne nektary i spadź.
Etykieta
Waga netto (dokładna jest w nazwie produktu): | 650 g |
Kraj pochodzenia: | Polska |
Skład: | 100% miód pszczeli naturalny |
Pokarm pszczół: | nektar |
Rocznik | 2024 |
Pora roku | wiosenny |
Pasieka Lisiecka nie poddajemy obróbce termicznej miodów, nie magazynujemy ich w beczkach. Po wywirowaniu rozlewamy do słoików, dzięki czemu nasze miody zachowują swoje właściwości i aromaty. Miód surowy należy przechowywać w chłodzie bez dostępu na działanie promieni UV – najlepiej w temperaturze poniżej 18°C.
#nacomiody