Miód wielokwiatowy – to rodzaj miodu, który oferuje liczne korzyści zdrowotne, w tym wzmocnienie organizmu i odporności, dostarczenie energii i witalności oraz złagodzenie stanów alergicznych układu oddechowego. W przeciwieństwie do miodów mieszanych, miód wielokwiatowy produkowany jest przez pszczoły selektywnie zbierające nektar z różnych kwiatów, w wyniku czego powstaje miód o unikalnych właściwościach. Miody te należy cenić za ciężką pracę pszczół, które produkują go przede wszystkim na własne potrzeby. Pasieka Lisiecka oferuje miody wielokwiatowe o wyjątkowych walorach smakowych, zawierające różne nektary i spadź.

 

Etykieta

Waga netto (dokładna jest w nazwie produktu): 650 g
Kraj pochodzenia: Polska
Skład: 100% miód pszczeli naturalny
Pokarm pszczół: nektar
Rocznik 2024
Pora roku wiosenny

Pasieka Lisiecka nie poddajemy obróbce termicznej miodów, nie magazynujemy ich w beczkach. Po wywirowaniu rozlewamy do słoików, dzięki czemu nasze miody zachowują swoje właściwości i aromaty. Miód surowy należy przechowywać w chłodzie bez dostępu na działanie promieni UV – najlepiej w temperaturze poniżej 18°C.

#nacomiody

Nasze podstawowe wartości kierują naszym postępowaniem - zarówno w życiu osobistym, jak i zawodowym. W tym ciągle zmieniającym się świecie rolnictwa nasze podstawowe wartości są niezmienne.

Ciekawostki