Miód wielokwiatowy – wzmacnia organizm i odporność, dodaje energii i witalności, łagodzi stany alergiczne dróg oddechowych. Miody wielokwiatowe nie powstają przez zmieszanie różnych miodów. To pszczoły wybierają kwiaty, z których przynoszą do ula wyselekcjonowany nektar, który poddany procesowi osuszania staje się miodem o wyjątkowych właściwościach. Miody wielokwiatowe należy docenić ze względu na ciężką pracę zbieraczek. Nie można zapomnieć, że pszczoły produkują miód dla swoich potrzeb a my jako końcowi konsumenci korzystamy z tego dobrodziejstwa. Miody wielokwiatowe z Pasieki Lisieckiej są miodami o wyjątkowym smaku z domieszką różnych nektarów a i spadzi.

 

Etykieta

Waga netto (dokładna jest w nazwie produktu): 650 g
Kraj pochodzenia: Polska
Skład: 100% miód pszczeli naturalny
Pokarm pszczół: nektar
Rocznik 2023
Pora roku letni

Pasieka Lisiecka nie poddajemy obróbce termicznej miodów, nie magazynujemy ich w beczkach. Po wywirowaniu rozlewamy do słoików, dzięki czemu nasze miody zachowują swoje właściwości i aromaty. Miód surowy należy przechowywać w chłodzie bez dostępu na działanie promieni UV – najlepiej w temperaturze poniżej 18°C.

Nasze podstawowe wartości kierują naszym postępowaniem - zarówno w życiu osobistym, jak i zawodowym. W tym ciągle zmieniającym się świecie rolnictwa nasze podstawowe wartości są niezmienne.

Ciekawostki