Miód wielokwiatowy – wzmacnia organizm i odporność, dodaje energii i witalności, łagodzi stany alergiczne dróg oddechowych. Miody wielokwiatowe nie powstają przez zmieszanie różnych miodów. To pszczoły wybierają kwiaty, z których przynoszą do ula wyselekcjonowany nektar, który poddany procesowi osuszania staje się miodem o wyjątkowych właściwościach. Miody wielokwiatowe należy docenić ze względu na ciężką pracę zbieraczek. Nie można zapomnieć, że pszczoły produkują miód dla swoich potrzeb a my jako końcowi konsumenci korzystamy z tego dobrodziejstwa. Miody wielokwiatowe z Pasieki Lisieckiej są miodami o wyjątkowym smaku z domieszką różnych nektarów a i spadzi.
Etykieta
Waga netto (dokładna jest w nazwie produktu): | 650 g |
Kraj pochodzenia: | Polska |
Skład: | 100% miód pszczeli naturalny |
Pokarm pszczół: | nektar |
Rocznik | 2023 |
Pora roku | letni |
Pasieka Lisiecka nie poddajemy obróbce termicznej miodów, nie magazynujemy ich w beczkach. Po wywirowaniu rozlewamy do słoików, dzięki czemu nasze miody zachowują swoje właściwości i aromaty. Miód surowy należy przechowywać w chłodzie bez dostępu na działanie promieni UV – najlepiej w temperaturze poniżej 18°C.